Surinaamse Maizenakoekjes
Ken je deze heerlijke koekjes die je vaak in Surinaamse shops vindt. Gemaakt van maizena dus lekker glutenvrij! Een kruimelig koekje en super leuk en makkelijk om met de kids te maken. Ik maakte ze met een koekjespistool in de vorm van een boompje. Leuk voor de feestdagen op tafel!
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Bereidingstijd
15 minuten
Baktijd
13 minuten
Aantal
25 stuks
Recipe by Ouafae
Benodigdheden
75 gram roomboter op kamertemperatuur
50 gram suiker
Halve theelepel vanillextract
Halve ei (ei klutsen en de helft gebruiken)
Snufje zout
120 gram maizena
Extra nodig
Koekjespistool Poedersuiker Glutenvrije sprinkels
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160 C
Meng alle ingredienten behalve de maizena goed samen met een garde of een pollepel. - Voeg dan de maizena toe, blijf roeren met een pollepel tot het bij elkaar komt
- Kneed nog even door met de hand, het plakt iets, maar is wel werkbaar
- Vul het koekjespistool met deeg en druk koekjes uit en strooi er wat strooisels over
- Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 160C voor circa 13 min
- Laat de koekjes afkoelen en bestrooi ze met poedersuiker